«Золоті горішки» Авакова. Ексміністр МВС став власником бізнесу на Закарпатті

Арсен Аваков займається вирощуванням фундука

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розпочав новий бізнес - вирощування фундука. Його родина є власником одного з найбільших садів фундука в Україні, який розташований у Закарпатській області. Площа цього саду становить 900 га, і він є одним з найбільших в Європі.

Арсен Аваков, його дружина Інна Авакова і їхній бізнес-партнер Ігор Котвіцький стали власниками компанії під назвою "Карпатські золоті горішки" у 2023 році. Варто зазначити, що раніше цю компанію пов'язували з групою "Інвестор", до якої входив сам Арсен Аваков.

Українські садівники віддають перевагу фундуку

Фундук є одним з найпопулярніших горіхів садівників в Україні. У 2023 році було встановлено близько 2 300 га нових садів, більшість з яких були горіховими та черешневими насадженнями. Із цих горіхових садів 80% складали насадження фундука. Він приносить прибуток уже через 3 роки і дає все більший врожай кожного року.

Серед біографії Арсена Авакова варто зазначити, що він має вірменське походження і проживав і працював у Харкові. Він обіймав посаду голови Харківської обладміністрації з 2005 по 2010 рік та був народним депутатом України. Також він був міністром внутрішніх справ України з 2014 по 2021 рік.

У своєму зверненні Арсен Аваков розповів, що він знаходиться у Києві протягом усіх днів війни, а його син також займається волонтерською роботою у столиці.