Зрадниця "звітувала" ворогу про контрнаступ ЗСУ під Бахмутом

Служба безпеки спіймала на гарячому ще одну агентку ФСБ, яка коригувала повітряні атаки РФ по позиціях Сил оборони на Донеччині.

Зрадниця "наводила" ворожий вогонь на підрозділи ЗСУ, що контратакують під Бахмутом, повідомила 29 вересня пресслужба СБУ. Їй загрожує довічне ув'язнення.

"Зловмисниця передала агресору вісім локацій українських військ, які рухались у напрямку передової. Серед основних цілей ворога були підрозділи ЗСУ, які залучені до проведення контрнаступальних операцій у районі Бахмута", йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ викрили зловмисницю ще на початковому етапі її злочинної діяльності й завдяки цьому своєчасно поінформували командування ЗСУ про потенційні загрози. Після цього було проведено комплексні заходи щодо убезпечення українських захисників на вказаному напрямку, а саму російську агентку затримано на спробі передачі нових розвідданих агресору.

Ворожою поплічницею виявилась мешканка Торецька, яку російська спецслужба дистанційно завербувала на початку цього року.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Для залучення фігурантки до негласної співпраці загарбники задіяли ще одну зрадницю з тимчасово окупованої частини регіону. Нею виявилась подруга російської агентки представниця окупаційного "управління ФСБ" так званої ДНР. За її вказівками, жінка самостійно обходила територію міста та його околиці й приховано фіксувала військові об'єкти ЗСУ.

Про отриману інформацію писала "зв'язковій" у месенджер, а після відправки повідомлень одразу видаляла їх із телефону.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру в державній зраді. Наразі зловмисниця перебуває під вартою.

Служба безпеки України затримала на Херсонщині сім'ю колаборантів, яка допомогла РФ провести фейковий референдум у 2022 році. Зокрема зловили двох організаторок псевдореферендуму, який відбувся під час тимчасової окупації правобережної частини Херсонщини.

Затриманими виявились мешканки Бериславського району: мати з донькою, які після захоплення регіону підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу у війні проти України. Обох колаборанток призначили до окупаційної "виборчої комісії" одного із місцевих селищ. Там вони здійснювали подворові обходи жителів та збирали "голоси за приєднання" Херсонщини до Росії.

У разі відмови ставити "потрібну" відмітку у фейковому бюлетені, ворожі поплічниці погрожували ув'язненням до російської катівні.