ЗСУ повідомили, як збій у «Київстарі» вплинув на роботу військових

Мобільний оператор "Київстар" зазнав збою у своїй роботі, проте це не мало ніякого впливу на військовослужбовців. Про це повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

Фітьо зазначив, що на лінії фронту військові користуються іншими засобами зв'язку та перебої в мережі не впливають на їхні дії. Для звичайних громадян можуть виникнути незручності, але для військових це не має значення.

Причиною збою у роботі оператора "Київстар" стала атака хакерів на ядро мережі. До цього ж, користувачі не можуть здійснювати дзвінки, надсилаюти повідомлення та перевіряти стан рахунків. Сайт компанії також не працює, абоненти не мають мобільного зв'язку та доступу до Інтернету, а мобільний застосунок "Київстар" недоступний.

Терміни відновлення послуг поки залишаються невизначеними і в даний момент ведеться робота над вирішенням проблеми. Про це заявив генеральний директор компанії Олександр Комаров у своєму відеозверненні.

Збій у роботі мобільного оператора "Київстар" не впливає на систему оповіщення про повітряну тривогу у Києві.

Більше інформації про цю подію можна знайти в статтях:

  • Збій у роботі "Київстару": інструкція, як залишатися зі зв'язком та інтернетом
  • Гендиректор "Київстару" повідомив про наслідки кібератаки