ЗСУ просунулися на південний захід від Херсона: аналіз ISW

Українські війська рухаються вперед поблизу Велетенського (на південний захід від Херсона) і отримали контроль над островом Нестрига. Одночасно окупанти підтвердили наступ на північний захід від Сватового. Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Просування українських військ

Російські війська недавно підтвердили наступ на північний захід від Сватового. Геолокаційні кадри показують, що російські війська продовжують рухатися на південь від Новоселівського. Російські мілблогери твердили, що російські війська також рухаються на захід від Крохмального, але ISW не знайшов візуальних доказів цьому.

У Кремінні 28 квітня відбулись бої, однак немає підтверджених змін у фронтовій лінії. Загалом, ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки біля Макіївки, Невського, Терніва і Серебрянського лісництва.

На Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута) 28 квітня відбулись бої на позиціях. Бої тривали на схід від Сіверська в регіоні Верхньокам'янського, на південь від Сіверська в регіоні Виїмки та на південь від Сіверська в регіоні Роздолівки.

Також 28 квітня тривали бої на позиціях під Часовим Яром, але немає підтверджених змін у фронтовій лінії. Бої відбулись поблизу Нового мікрорайону, Григорівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки і Нью-Йорка.

Внаслідок бойових дій у районі на північний захід від Авдіївки 28 квітня українські війська відступили з двох населених пунктів. Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що українські війська відступили з Бердичіва (на північний захід від Авдіївки) і Семенівки (на захід від Авдіївки). Крім того, бої відбулись поблизу Уманського, Сокола, Архангельського, Калинового, Соловйового, Новопокровського і Новоселівки Першої.

Головнокомандувач ЗСУ Сирський повідомив, що українські війська також відступили з Новомихайлівки (на південний захід від Донецька). Російські блогери стверджували, що російські сили просунулися ще далі на захід до Красногорівки (на захід від Донецька), але їхній контроль над цегельним заводом у центрі Красногорівки поки що не підтверджено.

28 квітня тривали бої на південь від Великої Новосілки поблизу Старомайорського на кордоні Донецько-Запорізької області.

На западі Запорізької області тривали бої на позиціях, але немає підтверджених змін у фронтовій лінії. Бої відбулися поблизу Роботиного і Вербового. Глава окупованої Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що російські війська нещодавно продовжили рухатися поблизу Роботиного.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський 28 квітня повідомив, що українські війська рухаються вперед поблизу Велетенського (на південний захід від Херсона) і отримали контроль над островом Нестрига в дельті річки Дніпро на південний захід від Херсона. Головне командування повідомило, що українські сили відбили кілька російських штурмів біля Кринок на лівому березі Херсонської області.