ЗСУ розповіли, скільки російських «Кинджалів» вже збито комплексом Patriot

На кінець року системою Patriot було збито 15 ракет "Кинджал", які російські окупанти запустили по Україні. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат, під час телемарафону "Єдині новини".

Patriot здатен збивати балістику й аеробалістичні ракети, такі як "Кинджал". 4 травня був збитий перший "не имеющий аналогов "Кинджал" Х-47 - ракета М2. Таким чином, продовжується відлік... Стартував відлік саме з цього часу. Потім було ще шість, ще шість, і зараз маємо 15 тих "Кинджалів", збитих саме системою Patriot", - сказав Ігнат.

За словами Ігната, наразі Україні не вистачає такої кількості систем Patriot, які є у Збройних силах. "Окрім Patriot, є багато інших систем, які допомагають нам боронитися. В порівнянні з минулим роком, ми маємо більше таких систем", - додав Ігнат.

Війна триває

Протягом 676-ої доби війни Росії проти України, зафіксовано 54 бойових зіткнень.

За останню добу, наша авіація нанесла удари по 11 районах зосередження ворожих військ, озброєння та військової техніки, а також по 3 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ знищили три зенітні ракетні комплекси, район зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки, сім артилерійських засобів та три станції радіоелектронної боротьби противника.