ЗСУ утримують плацдарм на лівому березі Херсонщини: аналіз ISW

Українські військові зараз утримують свої позиції на східному березі Херсонської області. Це було зазначено у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Продвиження українських військ

З геолокаційних кадрів, опублікованих 24 грудня, видно, що російські війська недавно продвинулися на схід від Тернів (західніше ніж Кремінна).

Російські та українські джерела повідомляли, що позиційні бої тривали на Куп'янському напрямку в районі Синьківки та Стельмахівки (північний захід від Сватового) та на Лиманському напрямку на схід від Ямполівки, на південь від Кузьминого, біля Тернів, Торського, Діброви та Серебрянського лісництва.

Український Генштаб повідомив, що російські війська значно збільшили кількість артилерійських обстрілів по напрямках Куп'янська, Лимана, Бахмута до понад 1000 обстрілів на добу.

Російські та українські джерела також стверджують, що позиційні бої відбувалися на північний захід від Бахмута біля Богданівки та Васюківки, на захід від Бахмута біля Іванівського, і на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки, Андріївки та Південного.

Згідно з російськими та українськими джерелами, позиційні бої також відбувалися на північний захід від Авдіївки біля Новобахмутівки та в напрямку Очеретиного, біля Степового, Сіверного, Первомайського та Невельського.

24 грудня російські та українські війська продовжували здійснювати позиційні бої на захід та південний захід в районі міста Донецька. Зіткнення відбулися неподалік від Мар'їнки, Новомихайлівки та Побєди.

Російські та українські джерела також повідомили, що позиційні бої відбулися неподалік від Роботиного та Вербового та на південь від Гуляйполя. Російські блогери продовжують заявляти, що поганий погодний стан має вплив на здатність російських сил проводити наземні оперативні дії.

На даний момент, 24 грудня, українські сили продовжують утримувати позиції на східному березі Херсонської області. Російські та українські джерела підтверджують, що позиційні бої тривають на східному березі, зокрема поблизу Кринок.

Раніше, було повідомлено, що російська армія може знову направитися до Києва, якщо сили України будуть ламатися на будь-якому фронті та дозволять ворогові нагромадити сили.