ЗСУ відбивають атаки окупантів на шести напрямках, - Генштаб

Бойові дії тривають: окупанти не вдаються в наступні

За даними Генштабу ЗСУ, протягом останньої доби російські окупанти провели 60 атак на українські позиції.

Зокрема, ворог наніс 4 ракетні удари і 60 авіаційних ударів. Крім того, відбулося 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На різних напрямках ворог спробував провести атаки, але українські сили відбили їх. Зокрема, на Куп'янському напрямку ворог провів 1 атаку на позиції ЗСУ поблизу Берестового Харківської області.

На Лиманському напрямку відбили 10 атак в районах населених пунктів Греківка Луганської області, Терни та Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку силам оборони вдалося відбити 14 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Верхньокам'янське, Новий, Спірне, Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку також було відбито 14 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Новобахмутівка, Бердичі, Яснобродівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де противник повторно намагається прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог також двічі атакував позиції ЗСУ в районі Старомайорського Донецької області.

Авіація Сил оборони здійснила удари по 15 районах зосередження противника.

Також ракетні війська нанесли удари по значним об'єктам противника.

Розробка фортифікацій продовжується, Уряд виділив додаткові кошти на цю потребу.