Як українська ППО вночі збивала ворожі цілі: у Повітряних силах показали відео роботи ЗРК HAWK

Вночі 23 жовтня українська протиповітряна оборона виконувала бойові завдання, знищуючи ворожі цілі, у тому числі за допомогою західних зенітно-ракетних комплексів.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук розмістив в Telegram відео, на якому демонструється робота одного з таких комплексів - американського ЗРК HAWK.

Паралельно командувач зазначив, що цей комплекс, разом з іншими сучасними зенітними ракетними системами, забезпечує захист українського неба.

"Наші зусилля призводять до стовідсоткових результатів, але досягти їх - не легка справа. Але ми щодня наближуємося до цілі, посилюючи нашу протиповітряну оборону. Західна зброя показала свою ефективність на полі бою і продовжує виконувати важливі завдання. Я вдячний всім захисникам неба за їхній внесок, а також за швидкість і наполегливість у вивченні нових систем!" - підкреслив Олещук.

У ніч на 23 жовтня 2023 року російські загарбники знову атакували Україну за допомогою ударних дронів. Вони також випустили керовану ракету Х-59 та безпілотник невстановленого типу, що було повідомлено Повітряними силами ЗСУ.

Усі повітряні цілі були успішно знищені українською протиповітряною обороною. Зокрема, було збито 13 БпЛА Shahed-136/131, керовану авіаційну ракету Х-59 та один ударний БпЛА невстановленого типу.