Як звільняли "Вишки Бойка": спецпризначенець розповів деталі операції

Як звільняли

За два тижні командир групи ПЗРК спецпідрозділу Головного управління розвідки "Артан" Олександр "Лютий" здійснив операцію зі звільнення "Вишок Бойка". Про це повідомив він сам. Під час спецоперації російська авіація намагалася атакувати українських спецпризначенців на катерах.

Під час операції "Вишки Бойка" Олександр "Лютий" використовував ПЗРК і катер. Він також працював з самої "вишки" під час операції з порятунку "Конана". Однак, інформація про збиті Су-30 ще не підтверджена.

Група ПЗРК під час таких операцій діє на випередження, щоб зберегти свій особовий склад. Ракети випускають до того, як ворожий літак потрапляє в їхню зону дії. Російські пілоти отримують наказ розвертатися і летіти геть.

"Вишки Бойка" були розміщені метеорологічні станції, особисті речі, озброєння, техніка і багато різного типу боєприпасів. Ймовірно, росіяни використовували їх як мобільний пункт для дислокації та переміщення. Знайдене обладнання вже використовується проти них же.

Українські спецпризначенці дочекалися моменту, коли росіяни відправили частину свого особового складу з "вишок". Тих, хто залишився, було убито.

Визволення платформ "Вишок Бойка" відкриває нові можливості для переміщення в акваторії Чорного моря і десантування на узбережжі окупованого Криму.

Унікальну операцію зі встановлення контролю над "Вишками Бойка" провели силами підрозділів ГУР МО України. Зокрема, були повернуті бурові платформи "Петро Годовалець" та "Україна", а також СПБУ "Таврида" і СПБУ "Сиваш".

Під час операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї, включаючи запаси вертолітних боєприпасів та РЛС "Неву", яка може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Читайте також: