Японія запровадила нові санкції проти Росії

Японія вводить нові санкції проти Росії

Японія оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну. За новими обмеженнями потрапили 12 осіб і 36 організацій. Про це повідомляє уряд Японії.

У переліку також зазначено осіб, яких стосується персональне обмеження, зокрема, голова уряду Чечні Муслім Хучієв і командир спецполіції Чечні Замід Чалаєв. Крім того, санкції вводяться проти сина колишнього губернатора Красноярського краю Артема Усса, який втік із-під домашнього арешту в Італії в минулому році.

Серед організацій, які підпадають під нові санкції, - ФГУП «Атомфлот», концерни «Калашников», «Алмаз-Антей», «Уралвагонзавод», «Базальт», Об'єднана суднобудівна корпорація. Обмеження також вводяться проти компаній «Авіадвигун», «Аероскан», «Нева електроніка» та ін.

Нова Зеландія також вводить санкції проти Росії

Крім Японії, Нова Зеландія також прийняла рішення ввести санкції проти 61 російської особи і організації, включаючи тих, хто причетний до мереж закупівель, що ухиляються від санкцій. Обмеження стосуються організацій, які закуповують технології для російської оборонної промисловості, та високопоставлених керівників деяких російських банків. Також під санкції потрапили особи, які причетні до закупівлі зброї у Північної Кореї.

Варто зазначити, що понад 200 компаній залучені до незаконних схем у Росії щодо уникнення санкцій та забезпечення прихованих поставок електронних компонентів, які необхідні для виробництва зброї.