Японія збудує в морі автономне місто з майданчиком для запуску ракет

Японія будує морське місто з ракетним стартовим майданчиком
Японія будує морське місто з ракетним стартовим майданчиком

Японія планує збудувати плавуче автономне місто з майданчиком для запуску ракет. Воно розраховане на 40 тис. людей: 10 тис. постійні жителі, решта туристи.

Амбітні плани зі створення футуристичного міста-острова належать японській компанії N-Ark, передає New Atlas.

"Dogen City розроблений таким чином, щоб витримувати будь-які підйоми моря, пов'язані зі зміною клімату, і забезпечувати електроенергією, їжею та водою десятки тисяч жителів. Загалом проєкт буде розділено на три окремі зони: житлове кільце; додаткова плавуча архітектура в межах штучної бухти; підводний центр обробки даних, який охолоджуватиметься морем і міститиме систему управління містом та медичні дослідницькі об'єкти", йдеться у повідомленні.

У місті, яке матиме близько 4 км в окружності, будуть розміщені туристичні та медичні заклади, а також майданчик для запуску ракет.

Кругла форма допоможе встояти місту навіть під час цунамі, заявляють розробники.

На візуалізації можна побачити багато сонячних панелей та потужностей для харчової промисловості.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В житловій зоні розташують харчові виробництва, школу, спортивні майданчики, лікарні, парки, стадіони, готелі та офіси. Жителі отримають доступ до телемедичних консультацій і високотехнологічного аналізу крові для виявлення можливих проблем зі здоров'ям, а також роботизованої хірургії.

Проєкт планують завершити до 2030 року. Водночас японці не уточнюють, де саме збудують місто.

Щороку місто потребуватиме близько 2 млн л води та утилізуватиме 3 288 т сміття. Там вироблятимуть майже 7 тис. т їжі на рік та 22 265 тис. кВт електроенергії.

У Сполучених Штатах Америки мільярдер та засновник компаній SpaceX і Tesla 51-річний Ілон Маск вирішив побудувати у штаті Техас місто-утопію для співробітників своїх компаній.

Маск уже придбав кілька пасовищ неподалік міста Остін для будівництва.

На в'їзді в майбутнє місто вже є таблички зі словами: "Ласкаво просимо до Снейлбрука". А на території облаштували спортивну зону та басейн. Також розпочали спорудження модульних будинків. Загалом Маск планує зробити щонайменше 110 житлових споруд.

За законами американського штату Техас, місто зможе набути статус адміністративної одиниці лише тоді, коли там житиме понад 200 мешканців.

Маск заявив про можливість створення нового міста у штаті Техас ще у березні 2021 року. Це місто буде включати в себе частину районів селища Бока-Чіка, де знаходиться випробувальний полігон компанії SpaceX. Компанія вже офіційно зв'язалася з владою округу Кемерон.

У грудні 2019-го Маск заявив про переїзд зі штату Каліфорнія в Техас. Крім того він говорив про можливість перенесення головного офісу своєї компанії Tesla у Техас або Неваду.

Читайте також