Атаки по аеродромах "Енгельс" та "Дягілєво" в РФ: у ГУР розповіли деталі операцій

Атаки по аеродромах Енгельс та Дягілєво в РФ
Атаки по аеродромах Енгельс та Дягілєво в РФ

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили деталі операції грудня минулого року, коли українські сили вперше дотягнулися до російських авіабаз в глибокому тилу окупантів.

Йдеться про "бавовну" на аеродромах "Енгельс" та "Дягілєво" в РФ. Подробиці у документальному фільмі "Збиті льотчики Росії" розповів керівник ГУР Кирило Буданов.

За його словами, ці операції стали можливими завдяки старому дрону радянського виробництва Ту-141 "Стриж".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У повітрі полювання за ракетоносіями наразі неможливо. Вони роблять пуски звідти, звідки до цілі зазвичай більш як тисяча кілометрів", сказав Буданов.

З огляду на це, у воєнній розвідці вирішили, що ліквідовувати ворожі ракетоносії потрібно на землі.

У результаті у грудні 2022 року було проведено дві операції. Зокрема, 5 грудня військову авіабазу "Дягілєво" у Рязанській області було атаковано дроном Ту-141 "Стриж", спорядженим вибухівкою. Ударом було пошкоджено два стратегічних бомбардувальники Ту-95 та Ту-22, вантажівку-авіазаправник. Шестеро російських військових тоді загинули, 11 було поранено.

Дещо пізніше на іншу базу дальньої авіації у місті Енгельс Саратовської області так само прилетів "Стриж".

"Пошкоджено було два ракетоносії Ту-95. І "Дягілєво", і "Енгельс" понад півтисячі кілометрів від українського кордону. Вперше наші дотяглися так далеко", розповіли в ГУР.

На військовому аеродромі "Енгельс" у Саратовській області окупанти вигадали новий спосіб "захисту" бомбардувальників Ту-95 від атак дронів.

Літаки обкладають покришками для автівок. Росіяни переконані, що автомобільні шини можуть захистити Ту-95 від ударів безпілотників.

Читайте також

Влада обмежила використання Telegram
20.09.2024 - 14:06 848 переглянули
Зображення телеграму заборонено використовувати у Владі