Багато води і правильний соус: як швидко і без помилок приготувати італійську пасту

Багато води і правильний соус: як швидко і без помилок приготувати італійську пасту

Пасту готують у всьому світі. Її прихильників є мільярди, тому що вона смачна і її можна швидко приготувати.

Під час приготування макарон ви можете допустити деякі помилки, зауважують в dailystar.

Ось п'ять найпоширеніших помилок під час приготування пасти:

  • Занадто гострий соус. Італійці люблять, щоб соус покривав пасту, але не душив її. Тому важливо мати достатньо велику сковороду, щоб додати відціджену пасту і точно знати, скільки соусу потрібно додати.
  • Пропорції важливі. Варіть макарони у великій кількості підсоленої киплячої води у достатньо великій каструлі, щоб вони вмістилися. Макарони розширюються під час варіння і можуть злипнутися, тому перемішайте їх відразу після додавання до киплячої води.
  • Не вимивайте пасту. Промивання карбонату після готування паста має негативний вплив на смак. Воно змиває крохмаль, який допомагає соусу прилипати до пасти і видалить аромат паста.
  • Вибирайте правильне поєднання соусу і макаронів. Болоньєзе підходить до спагеті, але інші соуси можуть бути несумісними з певною пастою. Широкі макаронні вироби прекрасно підходять для м'ясного рагу, а короткі макарони підходять для овочевих соусів.
  • Не переварюйте пасту. Щоб отримати ідеальну "аль денте" текстуру, макарони повинні бути розвареними, але трохи твердими. Перевіряйте макарони за хвилину до закінчення часу приготування, щоб вони не стали перевареними.

Це основні помилки, які можуть виникнути під час приготування пасти. Дотримуючись правильних технік, ви зможете насолоджуватися смачними ідеально приготованими макаронами.

А от щодо лазаньї, то кухар Мері Беррі рекомендує використовувати ковбасу замість яловичини для посилення смаку. Цей інгредієнт надасть лазаньї "справжній" смак. Рецепт розрахований на 6 порцій і стане ідеальним вечерею восени.

Читайте також: