Багато води і правильний соус: як швидко і без помилок приготувати італійську пасту

Пасту готують у всьому світі, і мільярди людей її люблять за смак і швидкість приготування. Але, за словами дailystar, під час готування макаронів можуть бути допущені деякі помилки.

Одна з них - занадто гострий соус. Італійці вважають, що соус повинен лише покривати пасту, а не душити її, тому важливо готувати на достатньо великій сковороді, щоб точно знати, скільки соусу потрібно додати.

Потім про пропорції. Для гарного результату варіння макаронів, важливо використовувати достатньо велику кількість підсоленої киплячої води та велику каструлю. Макарони розширюються під час варки і можуть злипнутися, тому їх потрібно перемішувати зразу після додавання до води.

Наступна помилка - промивання карбонату після приготування макаронів. Від цього замивається крохмаль, який допомагає соусу прилипати до пасти, а також зникає аромат.

Також важливо підібрати правильний соус до макаронів. Є знайомі поєднання, наприклад, спагеті з болоньєзе, але інші соуси також можуть добре підходити. Широкі макарони ідеально поєднуються з м'ясним рагу, трубчасті - з овочевими соусами, а вузькі - з вершковими соусами.

Остання помилка - перебір з часом приготування. Ідеальна паста повинна бути аль-денте, тобто трохи твердою. Це досягається, якщо макарони перевірити за хвилину до закінчення таймера.

Лазанья - одна з тих страв, яку любить уся сім'я. Щоб зробити лазанью смачнішою, можна використовувати ковбасу замість яловичини. Цей рецепт підходить для вечері в холодний осінній вечір.