Безпілотники та артилерія ЗСУ ускладнюють логістику окупантів: аналіз ISW

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські та українські війська продовжують бойові дії по всій лінії фронту. Однак, окупанти скаржаться на ускладнення логістики їхніх військ у Донецькій області через застосування безпілотників та артилерії ЗСУ.

Підсумки боїв

Усім частинам розвернутої ворожої армії заважало просування українських сил. У районі Синьківки та Петропавлівки на північному сході від Куп'янська, були позиційні бої. Також на північному заході від Кремінної, біля Площанки та Макіївки, на захід від Кремінної, біля Тернів, Ямполівки і Торського, поблизу Кремінної на південь від Григорівки, і на північ від Кремінної біля Білогорівки.

У ділянці Бахмута також тривали позиційні бої, але зміни на лінії фронту не були зафіксовані. Позиційні бої тривали на північному сході від Бахмута поблизу Веселого, Білогорівки та Спірного, а також поблизу Роздолівки, Григорівки, Богданівки, Хромового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Під Авдіївкою також тривали позиційні бойові дії, але зміни на фронті не були підтверджені. Бої тривали поблизу Новокалинового, Новобахмутівки та Степового, а також поблизу Авдіївського коксохімічного заводу, Кам'янки, Сіверного, Первомайського та Невельського.

Крім того, відбувалися бої на заході Запорізької області неподалік від П'ятихаток, Копані, Роботиного, Вербового та Новопрокопівки.

Російський "воєнкор" заявляв, що українські безпілотники та артилерія ускладнюють логістику Росії, а також, міни обмежують рух російських транспортних засобів.

На ділянці кордону Донецько-Запорізької областей також тривали бої, але змін фронту на цій ділянці не зафіксовано. Бої тривали на південь від Вугледару, на північ від Новодонецького, на захід від Старомлинівки та в районі Урожайного.

Українські війська утримують позиції на східному березі Херсонської області, але змін фронту на цій ділянці також не було зафіксовано. Позиційні бої тривали під Кринками.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти намагаються заплутати протиповітряну оборону України.