Білий дім: США запровадять нові санкції проти Ірану за зброю для РФ

У Білому домі оголосили про те, що США незабаром введуть нові санкції проти Ірану за постачання зброї Росії для боротьби з Україною.

Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє AP.

"Ми продемонстрували нашу здатність вжити заходів у відповідь на військове партнерство між Росією та Іраном в минулому. Так будемо робити й надалі. У відповідь на постійну підтримку Іраном жорстокої війни Росії. Найближчими днями ми запровадимо додаткові санкції проти Ірану. І ми готові йти далі, якщо Іран продаватиме балістичні ракети Росії", - заявив Кірбі.

Він підкреслив, що наразі Сполучені Штати не мають підтвердження поставок Росії балістичних ракет Ірану.

"Ми не бачили жодного підтвердження того, що ракети дійсно перемістилися з Ірану в Росію", - сказав Кірбі.

Тим не менш, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки додав: наразі США не мають підстави вважати, що ракети не будуть переміщені на територію РФ.

Кірбі завів, що якщо Іран дійсно поставив балістичні ракети, "відповідь міжнародної спільноти буде швидкою і суворою". Він наголосив, що його країна передасть це питання на розгляд до Ради безпеки ООН, де Росія має право вето.

"Ми запровадимо додаткові санкції проти Ірану та координуватимемо подальші варіанти відповіді з нашими союзниками та партнерами в Європі та інших країнах", - підсумував Кірбі.

Джерело: Еспресо