Білорусь вирішила вдвічі зменшити квоту для біженців

Кількість квот для біженців в Білорусі зменшиться вдвічі

Кількість квот для отримання статусу біженця в Білорусі буде зменшена майже вдвічі. Про це повідомляє Smart Press, посилаючись на дані, опубліковані на Національному правовому інтернет-порталі.

У 2024 році кількість квот для біженців складатиме 1,5 тис., що є менше, ніж у минулому році, коли ця цифра становила 2,5 тис.

Новий документ визначає розподільні квоти для заяв про отримання статусу біженця, додаткового захисту або притулку в Білорусі. Для кожної області ці показники будуть фіксованими:

  • Гомельська область - 350 квот;
  • Вітебська область - 300 квот;
  • Мінська область - 250 квот;
  • Брестська, Гродненська та Могилівська області - по 200 квот.

Питання з надання відповідних статусів будуть вирішуватися підрозділами з громадянства та міграції УВС обласних виконавчих комітетів. Постанова набрала чинності після офіційного опублікування. Для порівняння, у минулому році для Вітебської та Гомельської областей квоти становили 500, для Брестської та Гродненської області - 380, для Мінської області було надано 350 квот, а для Могилівської - 390.

Значна кількість українських біженців прибула до Білорусі

Українські біженці продовжують приїжджати до Білорусі. З початку року в країну Олександра Лукашенка в'їхало понад 64 тис. громадян України. Про це повідомляє Державний прикордонний комітет Білорусі.

Загалом з 24 лютого 2022 року до Білорусі прибуло більше 138,7 тис. українців. Більшість з них в'їхали до країни через українсько-білоруський кордон, а також через Польщу, Литву та Латвію.