Блінкен: Байден зосередиться на підтримці України в останні місяці президентства

Річард Блінкен на фоні прапора України
Річард Блінкен на фоні прапора України

Президент Джо Байден буде продовжувати активно допомагати Україні і розв'язувати конфлікт в Газі до кінця свого терміну, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен. Він також наголосив, що адміністрація протистоятиме російській агресії і робитиме все можливе для зміцнення України.

Блінкен також відзначив успіхи Байдена в усіх сферах за останні 3,5 роки, зокрема подолання наслідків пандемії COVID-19, поліпшення економічної ситуації в країні та зміцнення позицій США на міжнародній арені.

Він також зазначив, що США є лідером серед демократичних країн у зниженні інфляції та зростанні зайнятості, маючи найнижчий рівень безробіття за 60 років.

Говорячи про віцепрезидентку Камалу Гарріс, Блінкен назвав її "провідним голосом" у зовнішній політиці США і підкреслив її досвід та ефективність, зокрема участь у мирній конференції щодо України у Швейцарії.

Нагадуємо, що Джо Байден не буде балотуватися на другий термін та підтримав кандидатуру Камали Гарріс. Якщо вона буде затверджена з'їздом Демократичної партії, вона стане першою чорношкірою жінкою та жінкою азійського походження, яка балотується на пост президента США.

Читайте також