Bloomberg пояснило, які ризики для Путіна несе вторгнення ЗСУ

Судопрохідні катери української військової морської піхоти
Судопрохідні катери української військової морської піхоти

Кремль вважає українське вторгнення стихійним лихом.

За інформацією Bloomberg, російський президент Володимир Путін зібрав вищих посадових осіб на засідання Ради безпеки, де обговорювалися нові технічні рішення, прийняті під час "спеціальної військової операції".

ЗМІ зосереджуються на гуманітарній допомозі мешканцям, які стали жертвами вторгнення, хоча це перша іноземна військова інтервенція з часів Другої світової війни.

"Вони не хочуть посилати сигнал про силу України та власну слабкість", - заявила Ольга Олікер, директорка Міжнародної кризової групи.

Російський напад на Україну прийшов зненацька для її союзників, а США все ще намагаються дізнатися більше про цілі української сторони. Проте Кремль відмовляється визнавати вторгнення.

Незважаючи на зусилля російських ЗМІ зменшити масштаби кризи, серед росіян зростає занепокоєння. Опитування показало, що 45% опитаних перебувають у тривожному настрої, а 25% незадоволені керівництвом країни.

Багато росіян підтримують мирні переговори замість війни. Для Кремля це ризик, оскільки чим більше людей покидають свої родинні будинки і чим довше українські сили знаходяться на території Росії, тим менш переконлива виглядає роль президента в гарантії безпеки.

Операція ЗСУ у Курській області змусила Захід переглянути свої погляди на війну.

Читайте також