Британія хоче відновити виробництво гаубиць М777 через війну в Україні

Британська компанія готується до відновлення виробництва компонентів для гаубиць

Компанія BAE Systems збирається відновити виробництво компонентів для гаубиць М777. Попит на артилерійське озброєння зріс через війну в Україні. Про це повідомляє Financial Times.

Компанія уклала угоду на суму $50 млн з армією США, щоб запустити нову програму, поки деталі широкого контракту будуть узгоджені.

З початку конфлікту на Україні в лютому 2022 року глобальний інтерес до артилерійської зброї зросли з боку країн Європи, Азії та Америки. У матеріалі зазначено, що США, Канада та Австралія поставили українській армії гаубиці M777, які засвідчили свою ефективність в боротьбі з російським вторгненням.

На даний момент більше 1250 гаубиць M777 використовуються в Австралії, Канаді, Колумбії, Індії, Саудівській Аравії, Україні та США. Перше бойове застосування відбулося в Афганістані.

BAE Systems сподівається, що новий контракт і оновлена виробнича лінія компонентів приведуть до збільшення замовлень на гаубиці M777.

Зауважимо, що хоча основне виробництво здійснюється у Великій Британії, але збирання гаубиць часто проводиться у США. Компанія планує співпрацювати з постачальниками з Великобританії та США для виробництва основних титанових конструкцій M777, які є основою цієї зброї. Перші деталі будуть поставлені в 2025 році.

Компанія вбачає, що цей контракт надає чудову можливість відновити виробництво. M777 виробляється у Великій Британії, що дозволяє новим та поточним клієнтам приєднатися до програми виробництва M777 і отримати користь від наявної виробничої лінії та економії масштабу.

Маємо на увазі, що гаубиця М777 має два види снарядів: звичайні та реактивні. Обидва типи є на озброєнні Збройних сил України. Боєприпаси мають більшу кількість вибухової речовини та високу дальність стрільби.

Раніше повідомлялося, що США планують відновити виробництво ракет із комплексу ATACMS, а також продовжити строк використання ракет, вироблених компанією Lockheed Martin.

«Кулеба розповів, чи має Україна «план Б» у разі припинення допомоги Заходу»
«Держдеп відреагував на чутки про зміну стратегії США щодо підтримки України у війні»