Буданов відповів, що буде важче повернути - Крим чи Донбас

Начальник ГУР розповів, які території України найважче повернути

Начальник ГУР МО Кирило Буданов розповів, які території України найважче повернути.

Про це він заявив в інтерв'ю французькому виданню Liberation, пише "Хвиля".

За його словами, саме Донбас повернутиме набагато важче через наявність безперервної лінії постачання.

"Всі, хто будь-коли володів Кримом, голосно і чітко заявляли, що Крим – це неприступна фортеця. І абсолютно всі втратили цю фортецю так само, як Україна десять років тому", – заявив Буданов.

Начальник ГУР нагадав, що сьогодні росіяни досі мають сухопутний коридор до Криму.

Кримський міст ще вартий, але жити йому залишилося недовго. Для цього необхідно вирішити два стратегічні завдання, зазначив він і додав, що потрібно відрізати сухопутний коридор та зруйнувати міст.

Буданов переконаний, що Росія не зважиться використовувати ядерну зброю, якщо втратить Крим.

Як зазначив чиновник, решта – лише питання часу, півострів буде повернено. Втім, ситуація з Донецькою областю, на жаль, набагато складніша.

"Ті, хто побоюється ескалації, кажуть, що якщо Росія зрозуміє, що втратить Крим, то може розпочати ядерну ескалацію. Ви очікуєте, що я закричу "ай", коли почую ці слова? Приводів для застосування ядерної зброї було вже дуже багато, можливо , десятки. І що з того", – наголосив начальник ГУР.

Він додав, що в російській доктрині ядерна зброя розглядається як "засоб стримування". Це те, чого всі бояться та на чому всі спекулюють. У той же час для Росії застосування ядерної зброї обійдеться набагато дорожче, ніж її незастосування.

Нагадаємо, раніше Буданов прокоментував знищення російського десантного корабля "Цезар Куніков", який потопили 5 безпілотниками MAGURA V5.