"Це не підлягає обговоренню" ‒ Кулеба назвав головну умову переговорів з РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Серед світових політиків, які нині пропонують дипломатичні ініціативи для припинення війни в Україні, є багато таких, які насправді хочуть, щоб Росія перемогла.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Водночас він позитивно ставиться до тих, хто вважає, що досягати миру у війні варто дипломатичними шляхами. Про це глава українського МЗС розповів в інтерв'ю Ouest-France.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Мені подобаються ті, хто прагне миру дипломатичними ініціативами, адже я сам дипломат. Але як така ініціатива може спрацювати? Чи має ціна миру полягати в тому, що Росія залишиться на окупованих територіях?" ‒ сказав Кулеба.

Він нагадав, що головною передумовою початку переговорів Києва та Москви є повне відновлення територіальної цілісності України. Росія має вивести свої війська з усіх окупованих територій.

"Це не підлягає обговоренню. Багато людей із тих, хто виступає за мир і дипломатію, насправді хочуть лише, щоб РФ перемогла Україну", ‒ додав Кулеба.

На річницю повномасштабної агресії Російської Федерації проти України можуть відбутися великі події. У світі буде багато важливих сигналів і рішень. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Ні українська, ані російська армії не досягнуть своїх військових цілей, а тому сядуть за стіл переговорів. Таку думку висловив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал США Марк Міллі.

Читайте також