Чи застосує Путін ядерну зброю проти України та інших країн: оцінка ISW

Застосування ядерної зброї Російською Федерацією малоймовірне - звіт ISW

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначено, що застосування Російською Федерацією ядерної зброї в Україні чи будь-якій іншій країні світу є малоймовірним.

Міністерство оборони РФ повідомило про успішний пуск міжконтинентальної ракети РС-24 "Ярс" із роздільною головною частиною, що має блоки індивідуального наведення.

Також у звіті нагадано, що під час звернення до Федеральних зборів Володимир Путін висловив наявність зібраної в Росії зброї, яка може вдарити по країнах Заходу.

"Кремль часто використовує брязкання ядерною шаблею, щоб вселити страх у західну аудиторію та послабити підтримку Заходу для України. Застосування Росією ядерної зброї в Україні та за її межами є малоймовірним", - йдеться у звіті ISW.

Президент РФ Володимир Путін під час звернення до Федеральних зборів заявив, що його країна має стратегічні ядерні сили в повній боєздатності. Він також зазначив, що комплекс "Кинжал" вже успішно використовується на бойових ділянках, а також що ракетний комплекс "Сармат" вже поставлено у війська і його скоро буде продемонстровано.

Речник Єврокомісії Петер Стано прокоментував погрози з боку президента РФ Володимира Путіна у його зверненні до Федеральних зборів. Він заявив, що російський лідер намагається перекласти вину за війну і продовжує обманювати націю.