Чого прагне Росія нічними ударами дронами-камікадзе: у ЗСУ пояснили

російські дрони-камікадзе атакують українські військові
російські дрони-камікадзе атакують українські військові

Кілька днів поспіль Росія масовано атакує Україну дронами-камікадзе типу Shahed.

Головна мета масового запуску безпілотників виснажити українську систему протиповітряної оборони, завдати ударів по об'єктах критичної інфраструктури та бойовому духу українців. Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

За його словами, масовані атаки росіян дронами Shahed виснажують ППО України, що посилює необхідність у додатковому постачанні озброєння.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Виснажується система протиповітряної оборони, витрачаються і зенітні ракети, й інші засоби. Техніка не вічна і потребує ремонту. Дедалі більше залучається західного озброєння, яке вже давно опанували наші воїни, але все-таки його мало і треба більше", сказав Ігнат.

Сили оборони не мають перевірених даних про кількість дронів-камікадзе Shahed, які залишились у Росії. Але якщо росіяни використовують безпілотники у такій кількості, то переконані, що їхнє постачання продовжуватимуться, сказав Ігнат.

"Умовно, якщо ми говоримо про 250 БпЛА, то понад 100 дійсно знищено протиповітряною обороною. Скільки ще залишилось і скільки ще довезли можна робити тільки певні припущення", додав речник.

У новорічну ніч у небі над Україною наші сили ППО знищили 44 ворожих дронів. У ніч 2 січня "приземлили" 39 дронів-камікадзе Shahed, два безпілотники "Орлан-10" та керовану ракету, за даними українських Повітряних сил.

Росія придбала в Ірану 1,7 тис. дронів-камікадзе Shahed. Контракт на це сторони уклали ще влітку. Дрони постачаються партіями, заявив 24 грудня 2022 року головний розвідник України Кирило Буданов.

Росія отримала від Ірану ще одну партію Shahed у кількості 250 одиниць, заявив 19 грудня президент Володимир Зеленський.

Читайте також