Чорноморський флот РФ перебуває у стані блокади - експерт

Блокований Чорноморський флот РФ
Блокований Чорноморський флот РФ

Капітан 1-го рангу запасу, Андрій Риженко, заявив, що російські кораблі Чорноморського флоту наразі перебувають в блокаді через асиметричні дії Збройних сил України.

Чорноморський флот РФ був створений для бойових дій у Чорному та Середземному морях. Згідно зі словами експерта, основна маса кораблів мала виконувати завдання у Середземному морі, в той час як інші кораблі повинні були знаходити та боротися з підводними човнами противника, а також атакувати нападаючі кораблі у Чорному морі за допомогою ракетних комплексів. Однак, після окупації Криму в 2014 році, завдання Чорноморського флоту змінилися.

Зараз, зазначив Риженко, завдання, до яких готувалися кораблі флоту, стали неактуальні. Він пояснив, що немає підводних човнів у Чорному морі, а також немає ворожих надводних кораблів, які можна було б атакувати. З цієї причини, головним завданням флоту залишається блокування судноплавства. Крім того, висадка морського десанту також є проблематичною через потенційну загрозу збройного протистояння. Іншої небезпеки для України, на думку Риженка, представляють ракетні удари, що можуть бути нанесені з кораблів Чорноморського флоту.

Висновком експерта є те, що Чорноморський флот РФ знаходиться в стані блокади, оскільки є серйозна загроза отримати пошкодження або бути знищеним під час виходу з порту.

Читайте також