"Дали цукерок, заспокоїли, записали імена": броварчани розповіли, як рятували дітей після авіакатастрофи

Жителі Броварів, які опинилися недалеко від місця трагедії - падіння вертольота ДСНС на будівлю дитячого садка - розповіли про те, як допомагали рятувати дітей, які опинилися в районі вибуху.

Так, насамперед місцеві жителі кинулися рятувати тих, хто був біля будівлі, повідомляє "Суспільне", яке поспілкувалося з деякими учасниками рятувальної операції.

"Паніка у дітей була дуже сильна. Дали цукерок, заспокоїли їх, записали імена, потім передали вихователям і батькам" - розповів один з місцевих жителів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Місцеві жителі обдзвонювали друзів і знайомих, викликаючи їх на допомогу. Люди кидалися в будівлю, щоб рятувати дітей - одному місцевому жителю таким чином вдалося врятувати трьох. Дітей передавали по руках з вікон будівлі.

Крім того, постраждалим дітям одразу на місці надавали першу медичну допомогу.

Вранці 18 січня біля дитячого садка в Броварах під Києвом впав вертоліт ДСНС. Згідно з офіційними даними ДСНС, в катастрофі загинуло 15 осіб, у тому числі троє дітей, ще 25 осіб отримали поранення і були госпіталізовані, серед них 10 дітей.

Серед інших в результаті авіакатастрофи в Броварах загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ вони перебували у вертольоті ДСНС. Серед загиблих - міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін і державний секретар Юрій Лубкович.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що розслідувати трагедію буде Служба безпеки України у взаємодії з іншими правоохоронними органами. Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих у страшній трагедії.

Читайте також: