Дані водіїв передаватимуть до реєстру військовозобов'язаних

Водії передають дані до реєстру
Водії передають дані до реєстру

Реєстр "Оберіг" зберігатиме інформацію про призовників, військовозобов'язаних та резервістів

У зв'язку з продовженням воєнного стану і триванням мобілізації українського населення Росія продовжує свою криваву війну проти України. Для зручності зберігання інформації про військовозобов'язаних чоловіків вводиться електронний реєстр під назвою "Оберіг", згідно зі Законом 3549-ІХ, який був підписаний кілька днів тому президентом Володимиром Зеленським.

Згідно з повідомленням "Хвилі", реєстр "Оберіг" міститиме повну інформацію про призовників, військовозобов'язаних та резервістів, а для внесення інформації не потрібна згода осіб на обробку їх персональних даних. Варто зазначити, що реєстр також буде містити дані про водіїв, зокрема серію і номер посвідчення водія військовозобов'язаного, дату його видачі, орган, що його видав, термін дії та категорію транспортного засобу.

  • серія посвідчення водія військовозобов'язаного;
  • номер посвідчення водія;
  • дата видачі;
  • орган який видав документ;
  • термін дії;
  • категорія ТЗ.

Ці дані будуть вноситися до реєстру "Оберіг" негайно після складання іспитів в автошколі й отримання посвідчення водія. Всі чоловіки, які є призовниками, військовозобов'язаними або резервістами, потраплять до цієї бази даних.

В цілому реєстр "Оберіг" міститиме інформацію з 33 категорій персональних даних, від імені та дати народження до володіння іноземними мовами.

Варто зазначити, що раніше Міністерство оборони оголосило, коли електронний кабінет для військовозобов'язаних почне працювати.

Читайте також