"Дебілізм": командир "Азова" сказав, чому не вдалося контрнаступ ЗСУ у 2023 році

Командир Азова говорить про неудачний контрнаступ ЗСУ
Командир Азова говорить про неудачний контрнаступ ЗСУ

Начальник штабу бригади НГУ "Азов" Богдан Кротевич ("Тавр") висловив свою критику щодо стратегії українського контрнаступу у 2023 році.

У інтерв'ю для "Української правди" він заявив, що напад на сильно укріплені позиції противника було стратегічною помилкою.

На п'ять ліній оборони наступати – це дебілізм

Кротевич вважає, що це повинно було бути донесено до військово-політичних кіл, щоб вони розуміли, що наступати потрібно там, де оборона слабша.

Мені страшно, якщо росіяни зрозуміли українську, подивилися мої інтерв'ю і подумали: "Ага, треба шукати місця, де лінія фронту не зсувається". Такі місця були, наприклад, в районі Нью-Йорка. Тепер противник наступає на Нью-Йорк

Кротевич пояснив, що коли не відбувається жодного зсуву на фронті, обидві сторони стають безтурботними. В його словах: "В нас же, що? У всіх інтерв'ю всі говорять, що ми йдемо до Криму, і ми йдемо до Криму. Серйозно? Мене вбиває не сама війна, а такий тотальний дебілізм".

Командир також описав ситуацію з 47-ю бригадою, яка спочатку успішно наступала вглиб ворожої території, але потім змушена була відступити через проблеми з тилом. Він також заявив, що інші бригади, які не дійшли до лінії зіткнення, "почали стріляти одна в одну" і були змушені відступати.

Попередньо заявлялося в ЗМІ, що США та Україна відмінно думали щодо стратегії контрнаступу, і Залужний змінив плани на 4-й день.

Читайте також