Диктатори можуть отримати вигоду від повернення Трампа - ЗМІ

Диктаторів краще буде повернення Трампа
Диктаторів краще буде повернення Трампа

У разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у листопаді, різні диктатори, такі як у Китаї та Венесуелі, можуть отримати вигоду від сприятливого ставлення з боку Білого дому.

Журналістка та історик Енн Епплбаум попереджає, що зовнішня політика Трампа може стати більш особистою та менш передбачуваною під час його другого терміну.

"Спільним для Трампа з автократичним світом є його транзакційний підхід. Від Ірану до Венесуели, від Росії до Китаю – всі вони відверто не приймають західну демократію. Ці режими мають різні ідеології та цінності, але вони знаходять спільну мову укладання угод один з одним. Так само мислить і Трамп", – говорить Епплбаум.

Епплбаум також попереджає, що зовнішня політика Трампа буде мотивована особистою вигодою, а не економікою США, і буде непередбачуваною і некритичною щодо його оточення.

Ця ситуація стосується і партнера Трампа по передвиборчій кампанії Джей Ді Венса, чия політика, на думку Епплбаум, значною мірою залежатиме від інтересів бізнесменів, що його підтримують, зокрема Ілона Маска та Девіда Сакса.

"Це може бути корисно для внутрішнього кола осіб, але це може бути дуже шкідливо для всіх інших. Я справді здивована, наскільки бізнес-спільнота США ще не розуміє цього", – додає Епплбаум.

Джерело: ZN.UA

Читайте також