До пенсії менше року: чи можуть українці сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном

До пенсії менше року: чи можуть українці сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном

Українці за кордоном можуть сплачувати добровільні внески до ПФУ

У Пенсійному фонді України заявили, що українці, які тимчасово проживають за кордоном і мають менше року до пенсії, можуть сплачувати добровільні внески до ПФУ. Про це повідомила прес-служба Фонду.

З огляду на велику кількість українців, які зараз перебувають на тимчасовому проживанні за кордоном, тим, чи можуть вони сплачувати внески до ПФУ, стало особливо актуальним. У ПФУ пояснили, що добровільний внесок можливо сплачувати незалежно від місця перебування особи.

У відповідь на це а ПФУ пояснили, що сплачувати добровільний внесок на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України можливо, незалежно від того, де перебуває людина.

Щоб взяти участь у добровільній програмі, необхідно бути зареєстрованим в Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування, не бути пенсіонером та мати стаж роботи. Сума внеску і його періодичність визначаються самостійно з урахуванням фінансових можливостей.

Для того, щоб місяць був врахований в страховому стажі, сума добровільного внеску повинна бути не меншою за мінімальний страховий внесок, який становить 22% мінімальної заробітної плати (1 760 гривень з 1 квітня 2024 року).

Щоб скористатися можливістю добровільної участі, необхідно укласти договір з Пенсійним фондом України на офіційному веб-порталі. Деталі та інструкцію можна знайти на веб-порталі ПФУ.

Раніше було оголошено про зміни в правилах виходу на пенсію в Україні.

Читайте також: