Додаткова грошова допомога від ООН: в ПФУ розповіли, хто зараз може отримати виплати

У Пенсійному фонді України пояснили, як виплачується додаткова грошова допомога від ООН для пенсіонерів, що проживають на територіях активних або можливих бойових дій.

Одержувачам пенсій, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, надається грошова допомога в розмірі коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй (ВПП ООН).

Виплату допомоги здійснюють безпосередньо без звернення особи до ВПП ООН чи Пенсійного фонду України.

Умови отримання допомоги

  • Отримувати пенсію менше 3250 грн. (з урахуванням різних додатків та підвищень).
  • Не отримувати з 1 березня 2023 року додаткові грошові виплати від міжнародних організацій або допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам.
  • Проживати на територіях активних або можливих бойових дій.

Цей перелік включає області: Чернігівська, Сумська, Харківська, Луганська, Дніпропетровська, Донецька, Миколаївська, Запорізька та Херсонська.

Додаткова грошова допомога виплачується за тими ж правилами, що й пенсії.

"Період, протягом якого надається щомісячна додаткова грошова допомога від ВПП ООН, залежить від фінансування проєкту. Виплата припиняється, якщо пенсіонер перестає відповідати принаймні одній з умов", - повідомляє фонд.