Долар дешевшає, а інші валюти ростуть у ціні

Долар дешевшає, а інші валюти ростуть у ціні

Національний банк України на 17 жовтня встановив офіційний курс долара у розмірі 36,32 грн. У порівнянні з попереднім днем він зменшився на 4 копійки.

Євро, у свою чергу, зросло на 1 копійку за добу і коштує 38,28 грн, згідно з сайтом Національного банку України.

Офіційний курс польського злотого піднявся на 12 копійок порівняно з попереднім днем і становить 8,55 грн.

Підпишіться на наш телеграм-канал новин - INKORR

У валютних обмінниках долар продають в середньому за 38,8 грн, а купують за 37,8 грн. За євро запропонована ціна становить 40,2 грн для продажу та 41,2 грн для купівлі.

3 жовтня Національний банк почав застосування режиму керованої гнучкості обмінного курсу. Цей новий режим курсу посилить стабільність української економіки та валютного ринку.

Керована гнучкість курсу відрізняється від режиму "плаваючого" курсоутворення, який діяв в Україні до 24 лютого минулого року.

За поточного режиму Національний банк буде продовжувати детально контролювати ситуацію на валютному ринку і лишатиметься головним гравцем на ньому.

Національний банк також компенсуватиме структурний дефіцит валюти, що дозволить курсу змінюватися у обидва боки - зростати і знижуватися.

Крім того, Національний банк суттєво обмежуватиме коливання курсу, щоб не допустити значного послаблення гривні або суттєвого зміцнення. Офіційний курс буде визначатися операціями на міжбанківському валютному ринку з активною участю Національного банку.

У той же час, курс на ринках, де громадяни мають можливість купувати і продавати валюту, буде встановлюватися за тими ж правилами, які діяли протягом останніх півтора року. Це стосується як готівкового ринку, так і курсів по картках у банках.

Читайте також: