Долар стрімко подешевшав після вихідних

Національний банк України на 23 жовтня встановив офіційний курс долара на рівні 36,54 грн. За вихідні він знизився одразу на 7 коп.

Національний банк України (НБУ) оголосив, що офіційний курс долара становить 36,54 грн на 23 жовтня. Протягом вихідних, курс скоротився на 7 копійок, до цифри 36,47 грн.

Євро з п'ятниці виріс на 5 коп. і коштує 38,7 грн, повідомляє сайт НБУ.

Сайт НБУ повідомив, що курс євро підвищився на 5 копійок після п’ятниці, і тепер становить 38,7 грн.

Офіційний курс польського злотого знизився на 2 коп. від рівня попереднього тижня і становить 8,66 грн.

За даними НБУ, офіційний курс польського злотого скоротився на 2 копійки з попереднього тижня і тепер дорівнює 8,66 грн.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу новин - INKORR

В обмінниках долар продають у середньому за 38,5 грн. Купують за 37,7 грн.

У середньому, в обмінниках, долар можна продати за 38,5 гривень, а купити за 37,7 гривень.

За євро в обмінниках пропонують 40 грн. Продають за 40,8 грн.

В обмінниках євро оцінюються в 40 гривень за одиницю, а продаж відбувається за 40,8 гривень.

3 жовтня Національний банк запровадив режим керованої гнучкості обмінного курсу. Новий курсовий режим посилить стійкість української економіки і валютного ринку.

На початку жовтня Національний банк ввів новий режим обмінного курсу з керованою гнучкістю. Метою цього режиму є зміцнення стабільності української економіки та валютного ринку.

Керована гнучкість курсу відрізняється від режиму "плаваючого" курсоутворення, який діяв в Україні до 24 лютого минулого року.

Новий режим обмінного курсу з керованою гнучкістю, введений НБУ, відрізняється від попереднього "плаваючого" режиму, який був у дії до 24 лютого минулого року.

За поточного режиму НБУ продовжить ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься ключовим гравцем на ньому.

У рамках поточного режиму, Національний банк буде продовжувати тщательно контролювати ситуацію на валютному ринку, зберігаючи свою ключову роль у цьому процесі.

НБУ, зокрема, компенсуватиме структурний дефіцит валюти. Завдяки цьому курс зможе змінюватися в обидва боки: зростати та знижуватися.

Національний банк України збирається компенсувати структурний дефіцит валюти в рамках поточного режиму, що дозволить курсу змінюватися як в напрямку підвищення, так і зниження.

Крім того, НБУ суттєво обмежуватиме курсові зміни, не допускаючи як значного послаблення гривні, так і суттєвого зміцнення. Офіційний курс визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ.

НБУ також буде суттєво обмежувати курсові зміни, щоб уникнути значних послаблень або посилення гривні. Офіційний курс буде встановлюватися на основі операцій на міжбанківському валютному ринку з активною участю НБУ.

Водночас курс на тих сегментах ринку, де мають змогу купувати і продавати валюту громадяни, встановлюватиметься за тими ж правилами, що і останні півтора року. Йдеться як про готівковий ринок, так і про карткові курси банків.

Одночасно, курс на ринках, де громадяни можуть купувати або продавати валюту, буде встановлюватися за правилами, що діяли протягом останніх півтора року. Це стосується як готівкового ринку, так і карткових курсів банків.