Допомога Японії та ООН: в Одесі відкрився офіс "Зроблено в Україні"

Допомога Японії та ООН: в Одесі відкрився офіс

Уряд Японії та Програма розвитку ООН (UNDP) запустили регіональний офіс "Зроблено в Україні" в Одесі

Уряд Японії та Програма розвитку ООН (UNDP) у співпраці з Міністерством економіки України, Державною службою зайнятості та Одеським обласним центром зайнятості відкрили регіональний офіс "Зроблено в Україні" в Одесі.

Економіка Одеської області намагається вистояти та адаптуватися

Станом на 2023 рік в Одесі від обстрілів постраждало майже 300 обʼєктів цивільної інфраструктури. Попри це, економіка Одеської області намагається вистояти та адаптуватися. В умовах складної логістики сировини та реалізації готової продукції, а також обмеження електропостачання внаслідок бойових дій, на Одещині продовжують працювати 99 400 субʼєктів малого та середнього підприємництва, понад 5 000 із яких розпочали роботу у 2023 році.

Регіональні офіси "Зроблено в Україні" покращують комунікацію між державою та бізнесом

Регіональні офіси "Зроблено в Україні" - це інклюзивні простори, відкриття яких заплановане в усіх центрах зайнятості країни, щоб покращити комунікацію між державою та бізнесом. Тут підприємці можуть дізнатися більше про умови та зареєструватися для участі в програмах державної та регіональної підтримки, пройти навчання з відкриття або розвитку власної справи, навчитися оформлювати грантові заявки, а також отримати кваліфіковану допомогу у взаємодії з державними органами, банками та іншими інституціями.

Проєкт "Зроблено в Україні" підтримує малий та середній бізнес

Керівник проєктів програм розвитку ООН в Україні Максим Борода розповідає, що проєкт "Зроблено в Україні" має кілька компонентів - фізичний, енергетичний та економічний. "Понад 99% підприємств в Україні - це малий та середній бізнес. Він забезпечує 90% ВВП нашої країни, тому і підтримка цього бізнесу - пріоритет. На що і спрямований наш проєкт", - зазначив він.

Мікрогранти для розвитку власної справи

Для розвитку власної справи можна отримати мікрогранти до 250 тисяч гривень. "За цей період (2 роки, - ред.) підприємці отримали 17 тисяч грантів і 650 грантів по 1 мільйону гривень Учасники бойових дій. Сама ініціатива - для нас на сьогодні є новою пріоритетною програмою", - розповіла подробиці Директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Грант отримується на 3 роки. Відповідний моніторинг ведеться онлайн та очно. Умовою повернення самого гранту є сплата податків. Якщо за 3 роки підприємець сплатив податків на суму гранту - це означає, що він виконав умови гранту. Тобто акцент - на створення робочих місць.

Джерело: Українська служба інформації

Читайте також: