Довбик, Забарний та ще 315 українських спортсменів прострочили терміни перебування за кордоном

Міністерство молоді та спорту України повідомляє, що під час дії воєнного стану 317 спортсменів, тренерів та осіб зі спортивного персоналу порушили терміни перебування за кордоном. Цю інформацію міністерство надало на запит журналістів з агенції "Інтерфакс-Україна".

Міністерство спорту надіслало 4760 листів до Державної прикордонної служби України у 2022-2024 роках, щоб дозволити спортсменам, тренерам та спортивному персоналу перетнути кордон для участі в спортивних змаганнях.

Зазначено, що протягом всього періоду дії в українській воєнного стану, 317 осіб порушили закон щодо перебування за кордоном.

Зокрема, серед них футболісти такі як Артем Довбик, Анатолій Трубін, Ілля Забарний, Михайло Мудрик та Артем Громов, які грають за кордоном.

Нагадаємо, 7 тренерів та 37 спортсменів були позбавлені 54 спортивних звань у 2022-2023 роках через довічну спортивну дискваліфікацію.

Раніше Беленюк прокоментував списки спортсменів, що не повернулися до України. Він вважає, що коли людина вже за кордоном і вирішила не повертатися, це важко змінити. Тут вже мають значення її особисті цінності, і це складно передбачити. Він також висловив думку, що тренери повинні розуміти такі ризики та визнавати, що відповідальність падає на федерацію і на них самого, якщо вони не контролюють ситуацію.

Серед спортсменів, які виїхали за кордон і не повернулися, багато футбольних легіонерів з України, які грають у зарубіжних чемпіонатах. Беленюк вважає, що потрібна інша система для цих спортсменів, оскільки клубний сезон триває більшу частину року.