Дрони атакували нафтобазу в Ростовській області: подробиці від Генштабу ЗСУ

Погляд нафтобази знищеної після атаки дронів
Погляд нафтобази знищеної після атаки дронів

Українські збройні сили успішно атакували комбінат "Кавказ" у Ростовській області Російської Федерації. Цей об'єкт використовувався для зберігання нафти та нафтопродуктів, що було необхідно для російської окупаційної армії. Про це повідомляє "Хвиля" з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ та російські інформаційні ресурси.

Операцію провели силами Головного управління розвідки Міністерства оборони України у співпраці з іншими підрозділами ЗСУ. Внаслідок удару на території комбінату виникло щонайменше два осередки пожежі.

Російські Telegram-канали підтвердили факт атаки, повідомивши про пожежу на нафтобазі у Пролетарську.

За даними Telegram-каналів, атака проходила у два етапи, що ускладнило гасіння пожежі. Губернатор Ростовської області Василь Голубєв зазначив, що була спроба відбити атаку, але падіння уламків спричинило займання дизельного палива на складах.

Це не перша спроба атаки на цей об'єкт, подібна операція вже проводилася у травні цього року. Генеральний штаб ЗСУ поки не надає детальної інформації про наслідки удару, але заявляє, що заходи щодо підриву військово-економічного потенціалу Росії триватимуть.

Крім того, є повідомлення, що дрони могли пошкодити склади з паливом для гіперзвукових ракет "Кинджал" на аеродромі "Саваслейка".

Читайте також