Друга річниця Бучі: Зеленський показав страшні кадри, що беруть за душу

Зеленський показав страшні кадри річниці Бучі
Зеленський показав страшні кадри річниці Бучі

Президент України Володимир Зеленський звернувся до другої річниці звільнення Бучі.

Про це глава держави повідомив у Телеграм-каналі.

"Коли наші воїни вигнали Росію з Бучі, Ірпеня, Бородянки, усієї Київщини, а потім Сумщини, Чернігівщини – кожен зміг побачити, що це перемоги не лише української сміливості та зброї, а й людської моралі", - зазначив він.

Зеленський додав, що весь світ ніколи не повинен забувати, якою ціною дається ця битва і яке зло українці зупиняють тут, коли зупиняють та виганяють російських окупантів.

довідка

Буча - місто в Київській області, яке було звільнено від російських загарбників 31 березня 2022 року, рівно за п'ять тижнів після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За п'ять тижнів окупації в Бучі загинуло 458 мирних жителів, 419 з них було застрелено або померло від тортур.

Місто Ірпінь Київської області, яке одним із перших прийняло на себе удар армії РФ 24 лютого 2022 року, було звільнено з-під російської окупації 28 березня 2022 року. Після звільнення у місті виявили тіла 269 загиблих під час російської окупації.

1 квітня 2022 року Бородянку повернули під контроль України. За даними поліції на лютий 2023 року, з містечка було вивезено близько 250 тіл жертв російських терористів, з них до 85% з ознаками насильницької смерті - у багатьох тіл пов'язані руки або горло.

Читайте також