Є влучання та поранені: наслідки атаки російських «шахедів» по Херсонщині

Загарбники атакували Високе Тягинської громади на Херсонщині

У ніч на 5 січня російські загарбники напали на Високе Тягинської громади, що знаходиться на Херсонщині. Про це повідомив глава ОВА Олександр Прокудін.

Загарбники пошкодили адмінбудівлю та модульне містечко. За словами Прокудіна, один чоловік був доставлений до лікарні з пораненням черевної порожнини та печінки. Ще один мешканець отримав поранення спини та плеча, йому була надана медична допомога на місці.

Також пʼятеро людей, включаючи 14-річного підлітка, отримали контузії та гострі реакції на стрес. Вони врятувались, заховавшись в укритті до моменту обстрілу.

Продовжуються атаки «Шахедів»

Раніше керівниця обʼєднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що атака «Шахедів» по території України триває, окупанти випустили декілька груп дронів. Українські військові знищили не менше 10 безпілотників загарбників.

Російські окупанти продовжують атаки

Уночі 5 січня російські окупанти знову атакували Україну за допомогою ударних безпілотників типу Shahed-136/131. Триває боротьба українського протиповітряного оборону, результати будуть повідомлені пізніше.

Загарбники застосовують ракети та авіацію

За минулу добу ворог здійснив сім ракетних та 36 авіаційних ударів, а також 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти позицій наших військ і населених пунктів. Ці напади спричинили жертви та поранення серед мирного населення і завдали пошкоджень житловим будинкам та іншій цивільній інфраструктурі.