Експерт назвав метод стримування російських ударів по енергетиці України

Експерт показав метод стримінгу російських ударів
Експерт показав метод стримінгу російських ударів

Україна має дефіцит електроенергії

Міжнародне енергетичне агентство повідомило, що в Україні відсутність електроенергії становить третину від очікуваного попиту в піковий час. Ці дані підтверджуються звітом ООН, де зазначається, що в зимовий період можуть статися знеструмлення тривалістю від чотирьох до 18 годин.

Про це заявив Іван Ус, головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень, в інтерв'ю FREEДОМ.

18 годин без світла - явне перебільшення, однак Росія завдала серйозної шкоди українській енергетиці.

За словами експерта, Росія здійснювала атаки на українську енергетику протягом цього року, особливо з кінця весни. Зараз нас чекають ще більші ризики, і ми маємо декілька варіантів дій, якщо атаки на енергооб'єкти посиляться.

Окрім ремонту об'єктів, важливо їх захищати. Економіст вважає, що одним з методів може бути відповідь від Росії. Треба зробити чіткі меседжі, що руйнація української енергетичної інфраструктури не залишиться без наслідків.

У нас є партнери, які нам допомагають, але не впевнений, що Росія зможе допомогти нам у сфері енергетики. Тому треба давати чіткі меседжі, щоб Росія розуміла ціну, яку вона заплатить. Це буде головним стримуючим фактором, який дозволить нам пройти зиму з проблемами, але не настільки серйозними.

Читайте також