Україна та Німеччина посилять співпрацю щодо протидії російській пропаганді

Україна та Німеччина - об'єднані сили
Україна та Німеччина - об'єднані сили

У Неаполі відбулася зустріч Міністра культури та стратегічних комунікацій України Миколи Точицького і Державного міністра Міжнародної культурної політики ФРН Каті Койль.

"На жаль, ми втратили багато історичних об'єктів під час цієї війни. Деякі вже не зможемо відновити, оскільки вони повністю зруйновані. Але я переконаний, що саме культура є тим ідентифікатором, який відрізняє українців від росіян, дозволяє нам боротися і бути сильними", - зазначив Микола Точицький, передає Урядовий портал.

Під час зустрічі міністри обговорили необхідність ефективної протидії дезінформації та російській пропаганді. Микола Точицький нагадав про ситуацію, що склалася довкола фільму російсько-канадської режисерки, який нещодавно показали на Венеційському кінофестивалі та канадійському TIFF.

"Ця стрічка представляє так званих 'хороших росіян', як таких, які нібито змушені воювати. Це небезпечно, оскільки опосередковане фінансування таких проектів урядами демократичних країн підтримує російську пропаганду", — відзначив Міністр культури та стратегічних комунікацій України.

За результатами зустрічі сторони домовилися, зокрема, про співпрацю в сфері стратегічних комунікацій, а також обмін досвідом у питанні побудови партнерства між бізнесом і культурою.

Читайте також