Ембарго на імпорт агропродукції з України буде безстроковим – міністр Польщі

Ембарго на українські товари до Польщі – безстрокове

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський оголосив, що ембарго на експорт української продукції до Польщі буде тривати безстроково. Він зробив цей заяву в соцмережі X 4 січня після зустрічі з представниками профспілок фермерів і сільськогосподарських організацій.

“Кордони не відкриються, ембарго на українську продукцію безстрокове – до розпорядження про його скасування”, – написав Секерський.

За словами Секерського, він підтримує вимоги протестувальників, “які, однак, мають бути адаптовані до чинного законодавства Польщі, включно з законодавством ЄС”.

Протест польських фермерів триватиме до 3 лютого

Протест польських фермерів продовжується. Роман Кондрув, лідер протестувальників, заявив, що вони пропускатимуть по три вантажівки на годину. Гуманітарні вантажі та швидкозіпсуті товари також без затримок пропускатимуться. Легкові автомобілі та автобуси зможуть перетнути кордон без обмежень. Протест продовжуватиметься до 3 лютого.

Заблоковані напрямки на польсько-українському кордоні

На польсько-українському кордоні продовжується блокування трьох напрямків: “Ягодин-Дорогуськ”, “Краківець-Корчова” та “Рава-Руська-Гребенне”.

Також водіям, які планують виїхати з Польщі через пункт пропуску в Дорогуську, доведеться чекати понад 30 днів через протест перевізників.