ЄС виділив Україні ще 75 млн євро: на що підуть кошти

Євросоюз надасть гуманітарну допомогу у розмірі 83 мільйонів євро для підтримки людей, які постраждали від війни. Більшість коштів буде виділено саме Україні.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської комісії.

Там зазначають, що російські атаки на ключові об'єкти енергетичної та цивільної інфраструктури серйозно ускладнюють доступ українців до основних послуг. Йдеться про російські удари по лікарнях, школах та електромережах. Також через обстріл українці залишаються без даху над головою і потребують допомоги.

Зокрема, повідомляють у Єврокомісії, 14,6 млн осіб в Україні потребують гуманітарної допомоги.

Повідомляється, що із 83 мільйонів євро гуманітарного фінансування 75 мільйонів євро виділено на гуманітарні проекти в Україні. Ці кошти йтимуть на екстрену допомогу: доступ до житла, послуги захисту, чистої води, освіти та охорони здоров'я.

"В основі гуманітарної стратегії ЄС в Україні сьогодні лежить захист людей, які постраждали від війни, особливо тих, хто мешкає поблизу прифронтових зон", - написали в Єврокомісії.

Загалом, включно з оголошеною сьогодні допомогою, Європейська комісія виділила загалом 926 мільйонів євро на програми гумдопомоги потерпілому через війну населенню України.

З цього фінансування 860 мільйонів євро було виділено на гуманітарні програми всередині України та 66 мільйонів євро на підтримку біженців, які прибули до сусідньої Молдови.

Раніше ми повідомляли, що в Україні відбувається реєстрація на видачу безкоштовних продуктових наборів.