Евакуація обов'язкова: з Куп'янська вивозять цивільне населення через бої

Евакуація обов'язкова: з Куп'янська вивозять цивільне населення через бої

У Харківській області продовжується обов'язкова евакуація жителів Куп'янського району.

Там тривають активні бойові дії. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

За його словами, лінія фронту проходить саме по Куп'янському напрямку, що робить його найгарячішим. Ворог щоденно обстрілює населені пункти Куп'янської громади та атакує позиції українських військових.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

З цієї причини, зусиллями ОВА та волонтерських організацій, триває обов'язкова евакуація для цивільного населення, зокрема сімей з дітьми та маломобільних людей.

Синєгубов запевняє, що всі евакуйовані з Куп'янського району отримують гуманітарну допомогу та безплатне житло у відносно безпечних районах Харківщини або за межами області.

Наприклад, Житомир готове розмістити у достатньо комфортних умовах 500 сімей з дітьми із Куп'янська.

11 березня ворог продовжував масовані обстріли прикордонних населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області. Під вогнем були щонайменше 20 населених пунктів Харківщини.

Внаслідок обстрілів села Вільхуватка Куп'янського району пошкоджено центр соціально-психологічної реабілітації дітей та школу. Зруйновано близько 10 приватних житлових будинків. Поранення отримав 54-річний цивільний. Його госпіталізували у стані середньої тяжкості.

У Куп'янську ворожими обстрілами пошкоджено щонайменше два приватних житлових будинки, сталися пожежі.

Читайте також: