Євро впало у ціні

На початку листопада Національний банк України встановив офіційний курс долара, який становить 36,26 грн. Примітно, що це на 2 копійки дешевше, ніж попередній курс.

Також, євро подешевшало на 31 копійку і тепер коштує 38,23 грн., згідно зі звітом Національного банку України.

Офіційний курс польського злотого також знизився на 12 копійок і сягає 8,56 грн.

Поза банком, в обмінниках долар можна продати за середньою ціною 37,85 грн., а купити за 37,64 грн. Євро залишається трохи дорожче - його пропонують за 40,05 грн. і продають за 40,21 грн.

Звертаємо вашу увагу, що 3 жовтня Національний банк України ввів новий режим керованої гнучкості обмінного курсу, який сприятиме стійкості української економіки та валютного ринку.

Цей новий режим відрізняється від попередньої "плаваючої" системи курсоутворення, що діяла до 24 лютого минулого року.

В рамках нового режиму, Національний банк України буде відповідальним гравцем на валютному ринку, гарантуючи стійкість і баланс між валютами. При цьому, курс зможе змінюватися як у напрямку зростання, так і зниження.

НБУ також обмежуватиме значні зміни курсу, щоб уникнути значного послаблення або зміцнення гривні. Офіційний курс буде встановлюватиметься на міжбанківському валютному ринку з активною участю Національного банку України.

У той же час, курс на ринку обміну валют, де можуть купувати і продавати валюту приватні особи, буде встановлюватися за тими самими правилами, як у попередні роки. Це стосується як готівкового ринку, так і карткових курсів, що пропонуються банками.