Фахівці дали п'ять порад для здорового сну

Здоровий сон є дуже важливим для нашого здоров'я та самопочуття. Він дає нам силу для боротьби зі стресом, підвищує настрій, міцнить імунітет і допомагає перемагати в житті.

Нещодавно Центр громадського здоров'я опублікував кілька корисних порад щодо здорового сну, про що вони повідомили у своєму Facebook.

Перш за все, важливо дотримуватися режиму сну, лягати спати і прокидатися в один і той самий час.

Зазвичай рекомендують лягати спати о 22:00, а прокидатися о 6:00 ранку. Проте це може варіюватися в залежності від вашого власного біоритму.

Для покращення якості сну необхідно виключити використання гаджетів приблизно за 30 хвилин до сну, а також вимкнути телевізор і комп'ютер. Також слід уникати емоційного напруження і зворушливих фільмів або новин перед сном.

Створення спокійної атмосфери у кімнаті також є важливим аспектом для потрібного відпочинку. Рекомендується не вмикати яскраве світло, провітрювати кімнату та можна пустити тиху класичну музику.

Харчування також має вплив на якість сну. Рекомендується уникати споживання кави або кофеїну за шість годин до сну, а також не переїдати і не пити багато рідини.

Найважливіше - використовувати ліжко тільки для сну, а не для роботи, їжі чи розваги. Це допоможе утворити правильні асоціації і поліпшити якість сну.

Нажаль, депресія є поширеною проблемою сучасного суспільства. Якщо з'являються ознаки депресії, важливо звернутися до свого лікаря.

Деякі з порад, які надає Центр громадського здоров'я, можуть допомогти зменшити стрес і поліпшити якість сну.

Національна служба здоров'я також розповіла про симптоми психозу, які також варто врахувати і звернутися за допомогою до фахівців.