Фальшиве та лицемірне: В Європарламенті прокоментували пропозицію Путіна про перемир'я на Різдво

Фальшиве та лицемірне: В Європарламенті прокоментували пропозицію Путіна про перемир'я на Різдво

Пропозиція Росії щодо встановлення перемир'я на Різдво є фальшивим та лицемірним.

Єдиний варіант відновлення миру і безпеки - негайне виведення російських військ з України, написав президент Європейського парламенту Шарль Мішель у Twitter.

Він нагадав, що Росія - це агресор, а український народ - це жертва агресії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Виведення російських військ - єдиний серйозний спосіб відновлення миру і безпеки. Оголошення про одностороннє припинення вогню є таким же фальшивим і лицемірним, як і незаконні та гротескні анексії та супутні референдуми" - зазначив Мішель.

У четвер, 5 січня, російський президент Володимир Путін віддав наказ ввести режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Відповідне доручення він дав міністру Сергію Шойгу, повідомляє Кремль. Путін заявив, що робить це з урахуванням звернення патріарха РПЦ Кирила.

В Офісі президента України, коментуючи ініціативу, заявили, що перемир'я для країни-агресора Росії може початися тільки тоді, коли вона виведе окупаційні війська з усієї території України.

Президент США Джозеф Байден підкреслив, що у Вашингтоні скептично ставляться до російського "різдвяного перемир'я" - схоже, Путін просто намагається "знайти трохи кисню" для себе і своїх планів. А в Держдепартаменті пояснили, що "перемир'я" потрібно Путіну для того, щоб упорядковувати свої пошарпані війська.