G7 та ЄС хочуть посилити тиск на банки, які допомагають РФ обходити санкції, - Bloomberg

G7 та ЄС хочуть посилити тиск на банки, які допомагають РФ обходити санкції, - Bloomberg

Країни G7 та ЄС розглядають заходи проти банків, які допомагають Росії обходити санкції

Країни G7 та ЄС вивчають шляхи посилення тиску на банки третіх країн, які допомагають Росії обходити західні санкції. Розглядаються заходи проти кредиторів, які використовують російську альтернативу SWIFT для обходу торгових обмежень.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

Обговорення відбуваються напередодні зустрічі G7, запланованої на липень, де лідери країн блоку мають намір узгодити комплекс заходів щодо кращого дотримання антиросійських санкцій. Чиновники попередили деякі банки про можливі нові штрафи, що вже призвело до посилення обмежень та падіння російського імпорту.

Серед можливих нових заходів - включення до списків санкцій банків третіх країн, які допомагають Росії, посилення вимог до перевірок ланцюжків поставок компаній і розширення санкцій проти фізосіб і організацій.

ЄС прагне узгодити новий пакет санкцій до саміту G7, незважаючи на побоювання деяких країн щодо впливу на законні транзакції. Переговори підкреслюють зростаючу увагу "Великої сімки" до ролі фінансового сектора у можливості Росії обходити обмеження.

Санкції проти РФ та їх наслідки

Зазначимо, що санкції проти РФ було запроваджено після визнання російським диктатором Володимиром Путіним незалежності ДНР та ЛНР у лютому 2022 року та початку повномасштабної війни проти України.

Додамо, що раніше керівник головного торгового центру Дубая Хмад Буамім заявив, що санкції проти РФ не впливають за межі країн Заходу.

Читайте також: