Зеленський заявив, що Захід та Україна можуть по-різному розуміти слово "перемога"

Зеленський заявив, що Захід та Україна можуть по-різному розуміти слово

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що є різні сприйняття поняття "перемога" Заходом і Україною. Він зробив таку висловлювання в інтерв'ю американському виданню Philadelphia Inquirer. За слів Зеленського, перемога України у війні з Росією є важливою для президента США Джо Байдена, Європи і інших країн, однак Захід та Україна розуміють це слово по-різному.

За словами президента, Захід хотів запобігти Путіну повністю окупувати Україну і притягти агресора до відповідальності. Тому для них покладено вже перемогу. Але для українців цього недостатньо. Для людей на фронті, які загинули від захисту, для мирних жителів, які втратили родичів, для тих, хто залишив своїх близьких і виїхав з країни, перемога означає більше - це момент задоволення. Зеленський висловив подяку Заходу за попередження повної окупації України, але наголосив, що справедливість - це також необхідна умова перемоги.

Зеленський також обговорив практичний аспект "справжньої перемоги", який полягає в запобіганні повному руйнуванню українського національного і державного існування через втручання Росії. Вторгнення Путіна в Україну має на меті відновлення Російської імперії фізичною силою або політичним підривом. Іншою важливою складовою перемоги є забезпечення безпеки сучасного і майбутніх поколінь українців і неможливість повторення агресії. Зеленський відзначив, що для досягнення цих цілей Україна повинна стати членом Європейського союзу для економічної безпеки і НАТО для фізичної безпеки. Водночас він висловив стурбованість тим, що Захід, зокрема Сполучені Штати, все ще не наважуються досягти реальної перемоги.

За словами Зеленського, всі ще хвилюються, що Росія може розпадатися та повернутися після Путіна, існує загроза погіршення ситуації. У цьому випадку російська стратегія буде спрямована на максимізацію своїх інтересів.

Нагадаємо, що проти України Росія застосувала понад 800 кібератак на тиждень.

Читайте також: