Генпрокурор Костін призначив нових заступників – хто ними став

Генпрокурор Костін призначив нових заступників – хто ними став

Генеральний прокурор Андрій Костін представив нового першого заступника та двох заступників.

На посаду першого заступника призначено Олексія Хоменка. З вересня 2022 року він обіймав посаду заступника генпрокурора. До цього працював керівником Київської обласної прокуратури. Одним з його головних завдань буде нагляд за додержанням законів органами безпеки, йдеться у повідомленні Офіса генпрокурора.

Заступником призначили Антона Войтенка. До цього він очолював Львівську обласну прокуратуру. Куруватиме нагляд за додержанням законів органами Державного бюро розслідувань. За ним також закріплять спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ще одним заступником призначено Вікторію Літвінову. Вона працювала заступницею керівника спеціалізованої екологічної прокуратури Офіса генпрокурора. Вона і надалі опікуватиметься роботою спеціалізованої екологічної прокуратури, напрямами протидії порушенням прав людини у правоохоронній і пенітенціарній сферах та захисту інтересів дітей.

"Під час війни нема часу на довгі роздуми і розкачування. Рішення приймаються швидко. Це необхідно щоб прокуратура працювала ефективно в складних умовах, в яких знаходиться правоохоронна система і вся наша країна. Ми всі, як команда, спільно працюємо для перемоги на своєму фронті", наголосив Костін.

Заступника генпрокурора Олексія Симоненка звільнили із займаної посади. Відповідний наказ підписав генеральний прокурор Андрій Костін. Про відставку Симоненка ЗМІ повідомили ще 23 січня. Симоненко отримав прохання самостійно написати заяву на звільнення.

Це той самий Симоненко, який поїхав на 10 днів святкувати Новий рік з сім'єю до Марбельї, використавши машину бізнесмена Григорія Козловського.

Читайте також: