ХАМАС оприлюднив відео заручниці

ХАМАС оприлюднив відео заручниці

У понеділок ввечері ХАМАС опублікував відео з Мією Шем, молодою ізраїльтянкою французького походження, яка перебуває у заручниках в секторі Газа.

За словами CNN, дівчинка постраждала, і у неї пошкоджена рука.

На відео заручниця заявила, що протягом трьох годин з нею проводили операцію і про неї дбають. Вона закликає звільнити її і повернути додому якомога швидше.

Це перше відео, яке ХАМАС опублікував зі заручниками, утримуваними в Газі. Шем, мабуть, була вибрана ХАМАСом через її подвійне громадянство Ізраїлю та Франції. Здається, терористична організація хоче, щоб міжнародна громадськість вважала, що вони не наводять шкоди іноземним громадянам.

За словами Армії оборони Ізраїлю, родина Шем була повідомлена про її викрадення минулого тижня і зараз перебуває у контакті з ними.

7 жовтня Ізраїль був обстріляний ракетами, і бойовики ХАМАСу проникли на територію країни, вбивши людей і беручи заручників.

Відразу після цього Армія оборони Ізраїлю розпочала антитерористичну операцію "Залізні мечі". 9 жовтня Ізраїль повернув під свій контроль всі населені пункти на кордоні з Газою.

Влада Ізраїлю заявила, що їхніми розрахунками в Газі перебувають 199 людей в полоні, тоді як представник ХАМАСу у понеділок заявив, що утримують щонайменше від 200 до 250 полонених.

Читайте також: